Future Dogs

Ägare till Future Dogs AB är Veronica Marklund Jägerving, diplomerad hundinstruktör, diplomerad och ceritifierad nivå 2 assistanshundinstruktör samt Fear Free-certifierad med en gedigen erfarenhet av olika typer av hundar. Det jag anser vara det viktigaste i hundträning, utifrån forskning och egen erfarenhet, är relationen mellan hund och ägare/tränare.

 

Hundträning ska vara roligt för alla inblandade parter; med den grunden jobbar jag framförallt med att förstärka de beteenden jag vill ha och ignorera de beteenden jag inte vill ha - jag jobbar med istället för emot hunden. Belöningsbaserad träning genomsyrar hela företaget genom att hundturerna är ett samarbete mellan hundar och guide, hundkurserna baserar sig på belöningsbaserad träning och webbshopen har valt bort utrustning som jag anser vara oetsik att nyttja.

 

Inom hund går det aldrig att bli fullärd, därför försöker jag kontinuerligt gå på föreläsningar och utbildningar. De större utbildningar som jag hittills har gått är:

  • Hundinstruktör - Hundens Hus Stockholm, -12
  • Pedagodik - Blekinge Tekniska Högskola, -13
  • Djurs medverkan i vård och socialt arbete - Malmö Högskola, -13
  • Hundsjukvård - Canis Academy, -13
  • Assistanshundinstruktör - Hundens Hus Stockholm, -13
  • Fear Free Certification program - Fear Free Pets, -19
  • Diabeteshundinstruktör - Svenska Brukshundklubben (pågår)

De kollegor som är mig närmast är såklart hundarna, så även de får en kortare presentation av sig.


Donna f. 2011, engelsk settertik, ingen spannhund. Hon har ibland fått följa med i spannet för motionens skull men efter jag insåg att hon inte mår mentalt bra av det så har hon fått gå som sällskapshund.


Freja f. 2013, alaskan huskytik, går i alla positioner i spannet men blir besviken om hon inte får gå i led. Kommandoledare.


Lulu f. 2013, alaskan huskyhane, går i alla positioner i spannet men är ingen kommandoledare.


Shakes f. 2015, siberian/alaskan huskytik, fungerar att placera i alla positioner i spannet, men brukar vanligen bli placerad i team där hon känner sig säkrast.


Rocky f. 2015, alaskan huskyhane, går i team och wheel. En relativt stor hanhund som alltid gör sitt yttersta.


Kjell f. 2016, alaskan huskyhane, går i wheel och team. En hanhund som alltid ger allt han kan och göra det bästa utifrån de förutsättningar som ges.


Yenna f. 2016, alaskan huskytik, fungerar i alla positioner men brukar placeras i led, point eller långt fram i team med sina snabba ben och huvud som upplevs tycka om att gå långt fram.


Sally f. 2016, alaskan huskytik, en liten tik som går i alla positioner i spannet, ingen kommandoledare.


Elsa f 2017, groenendael/alaskan huskytik, går i alla positioner i spannet, säker kommandoledare om hon har sällskap i led av en hund som är lyhörd på henne. Fungerar desto bättre framför cykel, skidor eller dylikt där hon får jobba utan lika stor påverkan av andra hundar.


Ragna f. 2018, alaskan huskytik, en försiktig tik som håller på att vänjas in i spann.


Bravo f. 2018, alaskan huskytik, en försiktig tik som håller på att vänjas in i spann.


Kuster, alaskan huskyhane, ej spannhund. Kuster är en hanhund som vi fick i ett "räddningsförsök". En rädd men nyfiken hane som vi hoppas kunna introducera i spannet tids nog.


Emil f 2021, alaskan huskyhane, på tillväxt.