Future Dogs

Ägare till Future Dogs AB är Veronica Marklund Jägerving, diplomerad hundinstruktör, diplomerad och ceritifierad nivå 2 assistanshundinstruktör samt Fear Free-certifierad med en gedigen erfarenhet av olika typer av hundar. Det jag anser vara det viktigaste i hundträning, utifrån forskning och egen erfarenhet, är relationen mellan hund och ägare/tränare.

 

Hundträning ska vara roligt för alla inblandade parter; med den grunden jobbar jag framförallt med att förstärka de beteenden jag vill ha och ignorera de beteenden jag inte vill ha - jag jobbar med istället för emot hunden. Belöningsbaserad träning genomsyrar hela företaget genom att hundturerna är ett samarbete mellan hundar och guide, hundkurserna baserar sig på belöningsbaserad träning och webbshopen har valt bort utrustning som jag anser vara oetsik att nyttja.

 

Inom hund går det aldrig att bli fullärd, därför försöker jag kontinuerligt gå på föreläsningar och utbildningar. De större utbildningar som jag hittills har gått är:

  • Hundinstruktör - Hundens Hus Stockholm, -12
  • Pedagodik - Blekinge Tekniska Högskola, -13
  • Djurs medverkan i vård och socialt arbete - Malmö Högskola, -13
  • Hundsjukvård - Canis Academy, -13
  • Assistanshundinstruktör - Hundens Hus Stockholm, -13
  • Fear Free Certification program - Fear Free Pets, -19
  • Diabeteshundinstruktör - Svenska Brukshundklubben (pågår)

De kollegor som är mig närmast är såklart hundarna, så även de får en kortare presentation av sig.


Gilda f. 2008, engelsk settertik, ingen spannhund. Hon har under en längre tid varit min högra hand - hunden som hjälpt mig att tolka andra hundar när min kunskaper visat sig vara bristfälliga. Hon har även hjälpt till i rehabiliteringen av osäkra och rädda hundar.


Donna f. 2011, engelsk settertik, ingen spannhund. Hon har ibland fått följa med i spannet för motionens skull men efter jag insåg att hon inte mår mentalt bra av det så har hon fått gå som sällskapshund.


Storm f. 2012, siberian/alaskan huskyhane, går i alla positioner i spannet men brukar placeras i team eller wheel på grund av hans korta ben och starka kropp.


Ronnie f. 2013, siberian/alaskan huskyhane, går bra i alla positioner i spannet, ej kommandoledare. Ronnie fungerar lika bra att ha i led och point som i team och wheel. En allroundhund som alltid gör sitt bästa efter de förutsättningar han får.


Freja f. 2013, alaskan huskytik, går i alla positioner i spannet men blir besviken om hon inte får gå i led. Kommandoledare, huvudsakliga ledarhund hos oss oavsett om vi kör ett eller flera spann.


Lulu f. 2013, alaskan huskyhane, går i alla positioner i spannet men är ingen kommandoledare.


Turbo f. 2014, alaskan huskyhane, går i team och wheel. En relativt stor hanhund som har mycket att trycka på med i selen. Med Turbo är det föraren som måste sätta stopp, för han hade med all säkerhet kunnat springa ihjäl sig om han tilläts testa.


Jabbo f. 2014, alaskan huskyhane, går i alla positioner i spannet men är ingen kommanodledare.


Shakes f. 2015, siberian/alaskan huskytik, fungerar att placera i alla positioner i spannet, men brukar vanligen bli placerad i team där hon jobbar på efter sina förutsättningar.


Rocky f. 2015, alaskan huskyhane, går i team och wheel. En relativt stor hanhund som alltid gör sitt bästa.


Balto f. 2016, alaskan huskyhane, går i wheel och team. En långsammare hund som i första anblicken kan ses som en tuff hund men när han hamnar i nya situationer inser man att skenet kan bredra. 


Kjell f. 2016, alaskan huskyhane, går i wheel och team. En hanhund som alltid ger allt han kan och göra det bästa utifrån de förutsättningar som ges.


Yenna f. 2016, alaskan huskytik, fungerar i alla positioner men brukar placeras i led, point eller långt fram i team med sina snabba ben och huvud som upplevs tycka om att gå långt fram.


Sally f. 2016, alaskan huskytik, går i alla positioner i spannet, ingen kommandoledare än med förhoppningarna är stora på att det kommer att komma med träning och erfarenhet.


Elsa f 2017, alaskan huskytik, går i alla positioner i spannet men inte någon kommandoledare än. Går i spann första vintersäsongen och trots hennes i övrigt försiktiga sätt så har hon tagit för sig bra i draget. Stora förhoppningar på helt rent generellt i draget men även mot en kommadoledare.


Ragna f. 2018, alaskan huskytik, en försiktig tik som förväntas bli en relativt liten tik. Unghund på tillväxt.


Bravo f. 2018, alaskan huskytik, en försiktig tik som förväntas bli en relativt liten tik. Unghund på tillväxt.


Kuster, alaskan huskyhane, ej spannhund. Kuster är en hanhund som vi fick i ett "räddningsförsök". En rädd men nyfiken hane som vi hoppas kunna introducera i spannet tids nog.